Frans carpoolplatform biedt autobestuurders extra verzekering aan

© iStock

Het Franse carpoolplatform BlaBlaCar lanceert een Belgische versie van zijn website en apps. Ook biedt BlaBlaCar voortaan een extra verzekering aan, in samenwerking met bank-verzekeraar Axa.

BlaBlaCar brengt autobestuurders en passagiers in contact met elkaar om een autorit te delen. Bedoeling is niet dat de bestuurder winst maakt, wel dat hij zijn kosten deelt. BlaBlaCar zelf krijgt een commissie van 10 à 15 procent op het bedrag dat de bestuurder aanrekent.

Nederlandstalig site

Belgische gebruikers konden al terecht op de algemene site van BlaBlaCar, maar krijgen nu dus ook een op maat gemaakte site en apps, in Nederlands en Frans. “We hadden best een actieve community in België en vonden het tijd om iets te doen”, zei Shana Smeets, country manager Benelux bij BlaBlaCar, op een persconferentie. “Zo kunnen we dichter bij onze community staan, hen leuke extra’s geven en betaalmethodes aanbieden als Maestro, Bancontact en Mister Cash.”

Via een samenwerking met Axa gaat BlaBlaCar voortaan ook een extra verzekering aanbieden, die de gewone autoverzekering aanvult. Als het voertuig stilvalt, nemen ze de pechverhelping, de takelkosten en het eventuele vervoer naar de eindbestemming voor hun rekening. Ook betalen BlaBlaCar en Axa de kosten terug om in de auto achtergelaten voorwerpen terug aan de eigenaar te bezorgen.

Parijs-Brussel

“In het geval de passagier het stuur overneemt en er gebeurt iets (…) betalen we de franchise van de omniumverzekering terug tot maximaal 600 euro. Ook als de bestuurder geen omniumverzekering heeft, betalen we 600 euro van de herstelkosten terug”, zegt Gunter Uytterhoeven, chief marketing officer en head of transformation van Axa Belgium.

Volgens BlaBlaCar boden Belgische autobestuurders in het laatste kwartaal van 2015 al iedere maand meer dan 60.000 zitplaatsen aan, tweemaal zoveel als begin 2015. Het traject Parijs-Brussel, dat gemiddeld 20 euro per passagiers kost, is een van de populairste binnen de BlaBlaCar-gemeenschap. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content