Familiale verzekering duurder bij verschillende verzekeraars

© iStock

Meer dan 850.000 gezinnen moeten meer betalen voor hun familiale verzekering. Reden: duurdere advocaten en rechters die steeds vaker hogere uitkeringen toewijzen.

De premie van ede familiale verzekering stijgt voor het gros van de Belgen. Vaak stijgt de premie lichtjes, omdat ook het gewone leven duurder wordt. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen.

Tariefverhoging

“Naast de gebruikelijke indexering hebben we onlangs een bijkomende tariefverhoging van 5,62 procent moeten doorvoeren”, bevestigt Caroline Ghekiere van Argenta Bank en Verzekeringen. “Die verhoging is een gevolg van de invoering van btw (21 procent) op de erelonen van advocaten. Bij de invoering van de taks, in januari 2014, hebben wij er voor gekozen niet meteen de premie te verhogen. Jammer genoeg bleek uit de opvolging dat een verhoging noodzakelijk was.”

Bij Ethias, dat de premie met 8,7 procent heeft verhoogd, valt hetzelfde te horen. “Vorig jaar hebben we zo’n 33 miljoen euro aan schade moeten uitbetalen in dossiers die onder de familiale verzekering vallen. Niet zelden kwamen daar hoge advocatenkosten bij kijken. Eén dossier heeft ons liefst 5 miljoen euro gekost”, zegt woordvoerster Lieve Ketelslegers.

Ook AG Insurance, de grootste verzekeraar van ons land, heeft de premie sinds begin dit jaar met zo’n 3 procent opgetrokken. “Wat ons betreft is dit vooral een gevolg van rechters die steeds hogere bedragen toekennen in dossiers met lichamelijk letsel”, luidt het. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content