‘Ethias is het sterkste verzekeringsmerk’

© BELGA
Niels Saelens Redacteur Trends.be & Moneytalk.be

Volgens een studie van het marktonderzoeksbureau The Benchmark Company is de verzekeraar Ethias het sterkste verzekeringsmerk in België. Al legt het onderzoek wel enkele regionale verschillen bloot.

The Benchmark Company liet in de zomer zijn licht schijnen over de zestien verzekeraars in ons land. Het bureau stelt vandaag een lijst voor van de sterkste verzekeringsmerken in ons land. Ethias komt als winnaar uit de bus komt. De verzekeraar doet het voornamelijk goed omdat hij een grote naambekendheid heeft verworven in ons land. DKV-ERGO is het nummer twee, AG Insurance en Baloise delen de derde plaats.

Regionale verschillen

DKV-ERGO is de opvallendste verzekeraar in de top drie. Het onderzoek toont namelijk aan dat die verzekeraar relatief onbekend is bij het brede publiek. Hij moet onder meer opbotsen tegen grote merknamen zoals Ethias, AXA en AG Insurance.

Volgens The Benchmark Company heeft de verzekeraar zijn positie te danken aan het feit dat de consument DKV-ERGO als een kwaliteitsmerk ziet en er het meeste vertrouwen in heeft. In Vlaanderen is DKV-ERGO zelfs het sterkste verzekeringsmerk, gevolgd door Ethias en Argenta Verzekeringen. In de regio Wallonië-Brussel bestaat de top drie uit Ethias, DKV-ERGO en AG Insurance.

Voorts leert het onderzoek dat de pure verzekeringsmerken in het algemeen beter scoren dan de bank-verzekeraars. Enkel in Vlaanderen is er met Argenta Verzekeringen een uitzondering op die regel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content