Burn-out nu ook standaard in groepsverzekering

© iStock

Verzekeraar Baloise stopt vanaf 1 april burn-out standaard in zijn groepsverzekeringen gewaarborgd inkomen.

Eerder namen AG Insurance en AXA burn-out reeds op in de zogenaamde arbeidsongeschiktheidsverzekering. Samen vertegenwoordigen ze het merendeel van de aanbieders van groepsverzekeringen, zo schrijft De Tijd.

Ongeveer drie op de honderd werknemers zitten thuis door arbeidsongeschiktheid. De psychologische aandoeningen, burn-outs op kop, zitten het sterkst in de lift, blijkt uit cijfers van de verzekeraarskoepel Assuralia.

Groepsverzekering gewaarborgd inkomen

Zowat 600.000 Belgische werknemers kunnen op de groepsverzekering gewaarborgd inkomen terugvallen. Bij die verzekering krijgt een langdurig zieke een maandelijkse rente boven de uitkering via het ziekenfonds. Burn-outs waren lange tijd niet altijd verzekerd.

“Het is een maatschappelijk probleem waar we als verzekeraar niet blind voor kunnen zijn”, zegt Henk Janssen, de CEO van Baloise België.

“We moeten als sector nadenken hoe we kunnen helpen om slachtoffers van aandoeningen als burn-out via een goede re-integratie weer aan de slag te krijgen”, zegt Hans De Cuyper, voorzitter van de verzekeraarskoepel Assuralia en daarnaast ook CEO van de verzekeraar AG Insurance.

Partner Content