Bank Van Breda neemt portefeuille aanvullende pensioenverzekeringen over van Optima

© BELGA

Bank J.Van Breda & Co neemt de portefeuille aanvullende pensioenverzekeringen bij de Belgische verzekeringsmaatschappijen Baloise Insurance en Ergo Insurance over van Optima Bank.

Bank J.Van Breda & Co heeft daarover een akkoord bereikt met met de curatoren van Optima. Het gaat om een portefeuille met ongeveer 6.600 contracten, samen goed voor ongeveer 140 miljoen euro opgebouwde reserves, luidt het in een mededeling.

Binnen haar financiële dienstverlening was Optima Bank actief als verzekeringsmakelaar voor onder andere levensverzekeringen gericht op de vorming van een aanvullend pensioen. Deze verzekeringscontracten werden afgesloten bij Belgische verzekeringsmaatschappijen.

Enkel overname verzekeringsportefeuille

Als gevolg van haar faillissement kan Optima Bank haar activiteit als verzekeringsmakelaar niet langer uitvoeren. Maar door de overname kunnen de polishouders die via Optima Bank een verzekeringscontract bij Baloise Insurance of Ergo Insurance hebben afgesloten, voortaan een beroep doen op de diensten van Bank Van Breda, dat voor deze verzekeringscontracten de plaats van Optima Bank inneemt.

“Bank Van Breda neemt enkel deze verzekeringsportefeuille over. De andere activiteiten van Optima zoals de bancaire dienstverlening, financiële planning, beleggingsverzekeringen bij binnen- en buitenlandse maatschappijen en vastgoedpromotie maken geen deel uit van deze overnametransactie. Bij de overname wordt geen personeel overgenomen”, luidt het in een mededeling. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content