Vertrouwen in economie eurozone zakt weg

© Epa

Het vertrouwen van de Europese consumenten én bedrijfsleiders in de economie is in mei onverwacht gedaald. Een vertrouwensindex van bedrijfsleiders en consumenten in de 16 landen van de eurozone zakt van 100,6 in april naar 98,4 in mei . Dat heeft de Europese Commissie maandag in Brussel bekendgemaakt.

Analisten hielden er rekening mee dat het vertrouwen stabiel zou blijven op 100,6, ondanks aanhoudende berichten rond de Griekse schuldencrisis en kelderende financiële markten.

Het consumentenvertrouwen daalt in mei naar -18 tegenover -15 in april. Het vertrouwen in de distributie, de bouwsector en dienstenbedrijven zakte eveneens weg. De industrie wint wel aan vertrouwen ( van -6 tegenover -7 voordien)

Inflatie

De inflatie in de zestien landen van de eurozone komt in de maand mei uit op 1,6 procent op jaarbasis, tegenover 1,5 procent in april. Dat blijkt maandag uit een eerste schatting van het Europese statistiekbureau Eurostat. De laatste keer dat de inflatie in de eurozone op een dergelijk peil stond, dateert van december 2008. In april 2009 bedroeg het inflatiecijfer 0,6 procent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content