Vertrouwen Duitse beleggers veert op

© belga

Het vertrouwen van de Duitse beleggers en analisten in de economie is fors toegenomen in januari.

Het vertrouwen van de Duitse beleggers en analisten in de economie is fors toegenomen in januari.

De index van het instituut ZEW uit Mannheim, die dat vertrouwen peilt, klom in januari tot 31,5 punten. Dat is het hoogste peil sinds mei 2010.

Analisten hielden weliswaar rekening met een toename na de 6,9 punten in december, maar niet in die mate. Het streefdoel voor deze maand was een indexscore van 11,5. Januari is meteen ook de tweede maand op rij dat het vertrouwen van de Duitse beleggers en analisten toeneemt.

Ook de deelindex die de beoordeling van de huidige situatie peilt, klom hoger met 1,4 punten tot 7,1. Zelfs wat de eurozone betreft, wordt de Duitse belegger optimistischer. Die deelindex steeg met 23,6 punten tot 31,2.

Het federale statistiekbureau verwacht dat de Duitse economie in het vierde kwartaal van 2012 met 0,5 procent krimpt, maar de Duitse centrale bank liet maandag verstaan dat er tekenen van herstel merkbaar zijn.

Voor het volledige jaar 2012 houdt het statistiekbureau rekening met een krimp van 0,7 procent tegenover 3 procent groei in 2011. De Bundesbank rekent op een toename van het bbp met 0,4 procent. (BO/AFN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content