Twee op de drie Belgen met vakantie deze zomer

© iStockphoto

Twee derde van de Belgen gaat met vakantie deze zomer. Dat blijkt uit een peiling van marktonderzoeksbureau Profacts, die begin juli is afgenomen. Vorig jaar vertrok maar de helft van de Belgen op reis.

Van de Belgen die met vakantie gaan, trekt 80 procent naar het buitenland. 20 procent kiest voor vakantie in eigen land. Binnen die laatste groep trekt 68 procent naar de Belgische kust . Die is daarmee de topbestemming in België, gevolgd door de Ardennen, waar 23 procent van de toeristen in eigen land naartoe trekt. Van de Belgen die naar het buitenland gaan, kiest 89 procent voor een vakantie binnen Europa.

Vorig jaar ging maar de helft van de Belgen op reis tijdens de zomer. De grote stijging dit jaar bleek ook al uit cijfers van de Vakantiebarometer van Europ Assistance, die eind mei gepubliceerd werden. Als mogelijke oorzaak voor de stijging suggereerde woordvoerder Xavier Van Caneghem toen het afgenomen effect van de aanslagen op 22 maart vorig jaar. Het huidige onderzoek van Profacts peilde niet naar motieven.

Budget

Bij meer dan de helft (58 procent) ligt het vakantiebudget lager dan 1.000 euro. 11 procent kan 1.700 euro of meer besteden aan de zomervakantie. Uit cijfers van Europ Assistance bleek eerder al dat het vakantiebudget van de Belg dit jaar ongeveer 10 procent lager ligt dan vorig jaar.

Partner Content