Steeds minder Belgen bereid om te verhuizen bij werkloosheid

© belga

Steeds minder Belgen zouden overwegen om een job te zoeken in een ander land of regio indien ze werkloos zouden worden. Dat blijkt uit een opiniepeiling die de Europese Commissie dinsdag heeft gepubliceerd.

Uit de peiling, uitgevoerd in het najaar van 2009, blijkt dat 48 procent van de Europeanen en 43 procent van de Belgen zou overwegen om een job te zoeken in een ander land of regio indien ze werkloos zouden worden.

Dat zijn er een pak minder dan bij een eerdere peiling in 2005. Toen zei 63 procent van de Belgen nog dat ze een verhuis zouden overwegen indien op het thuisfront geen werk meer voorhanden zou zijn.

Ook het Europese gemiddelde daalde met achttien procent. In Griekenland en Italië noteerde men zelfs dalingen met dertig procent.

Momenteel woont amper 2,3 procent van de Europeanen in een andere lidstaat. Uit de peiling blijkt dat de meeste Europeanen een doorgedreven arbeidsmobiliteit een goede zaak vinden voor de economie, de arbeidsmarkt en de persoonlijke ontwikkeling, maar minder voor het gezin.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content