Waar kan je de beste deals scoren op Black Friday?

© belga
Niels Saelens Redacteur Trends.be & Moneytalk.be

In Amerika is Black Friday sinds jaar en dag het moment om de scherpste kortingen te krijgen. Maar ook in België grijpen almaar meer winkels de dag na Thanksgiving aan om met allerlei solden op de proppen te komen. Een overzicht.

Op Bol.com kan je nog een heel weekend profiteren van allerhande kortingen. De webwinkel sluit het soldenweekend af met Cybermonday. De site snoeit deze dagen onder meer in de prijzen van spelconsoles, elektronica en smartphones. Ook de Nederlandse website Alternate biedt allerhande prijsverlagingen aan. Die sites treden in de voetsporen van Amazon.de. De webwinkel heeft geen Belgische tak, maar de Black Friday-deals zijn ook vanuit ons land te bestellen. Veel van deze elektronicadeals worden als ‘Blitzangebote’ verkocht, wat betekent dat ze vaak maar een aantal uur beschikbaar zijn.

Winkels en kortingssites

Het ideale moment om Sinterklaas-en kerstcadeaus in te slaan

Bij Media Markt gaat de koopgekte eveneens vandaag van start. De winkel start vanaf vandaag met de ‘Media Mark Black Friday’-deals. De technologiewinkel geeft zowel kortingen in de winkel als op de site.

Het shoppingcentrum Maasmechelen Village doet voor de eerste keer mee aan Black Friday. Vanaf 16 uur kunnen de klanten profiteren van kortingen tot 60 procent. De acties lopen tot 21 uur.

Maar niet alleen de winkels zetten het mes in de prijzen. Ook de kortingssites doen mee. Zo verzamelt Flip!t de meest interessante deals. “We verwachten de komende dagen tot twee keer zoveel bezoekers”, zegt Willem Nout, een van de medewerkers achter de site. “Vandaag zaten we voor de lunch al op hetzelfde aantal bezoekers als we normaal gedurende een hele dag ontvangen.” Volgens hem is dit weekend het ideale moment om Sinterklaas-en kerstcadeaus in te slaan. Op Flip!t kan je onder andere kortingsbonnen tot 20 procent bemachtigen voor de kledingwinkel Kiabi.

Gamers kunnen dan weer hun slag slaan in de digitale winkels. Onder meer Steam verwent zijn klanten tot en met 1 december met kortingen tot 90 procent. Ook PlayStation Store en Xbox Live zetten het mes in enkele gametitels. Ook de fysieke gamewinkels, zoals Game Mania, geven het volledige weekend korting op tal van games.

De modeliefhebbers kunnen een bezoekje brengen aan de website van Knack Weekend om na te gaan welke modewinkels dit weekend kortingen aanbieden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content