Van de tien rijkste koppels ter wereld is de man de broodwinner

© REUTERS
Niels Saelens Redacteur Trends.be & Moneytalk.be

Het Singaporese onderzoeksbureau Wealth-X heeft het vermogen van miljardairs wereldwijd in kaart gebracht. Daaruit blijkt dat de mannen van de tien rijkste koppels de kostwinners zijn. Dat bericht de Volkskrant.nl.

Microsoft-oprichter Bill Gates en zijn vrouw Melinda, het rijkste paar in de lijst, hebben samen een vermogen van 85,7 miljard dollar. Op de tweede stek volgt de Spaanse designer Amancio Ortega Gaona en zijn tweede vrouw Flora Pérez Marcote, met een gezamenlijk vermogen van 70,7 miljard dollar.

Selfmade miljardairs

Zes superrijken in de top tien zijn selfmade miljardairs, onder wie Bill Gates en Warren Buffet, die samen met zijn vrouw Astrid Menks op de derde plaats staat (65 miljard dollar). Een onbekende in de lijst is Wang Jianlin, een Chinese vastgoedtycoon en bioscoopexploitant. Jianlin en zijn vrouw Lin Ning hebben 40,7 miljard dollar. Het koppel is een van de drie niet-Amerikaanse echtparen in de top tien.

De Facebook-oprichter Mark Zuckerberg (31 jaar) en zijn vrouw Priscilla Chan (30 jaar) zijn het jongste echtpaar onder de miljardairs. Hun fortuin wordt geschat op 38,5 miljard dollar.

Van de tien rijkste koppels ter wereld is de man de broodwinner
© REUTERS

De vermogens van vier stellen in de top tien bestaan voor een belangrijk deel bestaan uit erfenissen. Dat is onder meer het geval bij David en Julia Koch (nummer vier, met een vermogen van 47,5 miljard dollar) en zijn broer Charles en diens vrouw Elizabeth (nummer vijf, met een vermogen van 47,4 miljard dollar). De broers hebben hun fortuin te danken aan hun vader Fred Koch, de oprichter van Koch Industries.

Ook de nummer tien in de lijst, James Walton, heeft zijn imperium kunnen opbouwen met een geërfd fortuin. Zijn vader was de oprichter van de Amerikaanse supermarktketen Walmart. James en zijn vrouw Lynne hebben samen 36 miljard dollar.

De tien rijkste stellen

  1. Bill en Melinda Gates: 85,7 miljard dollar
  2. Amancio Ortega Gaona en Flora Pérez Marcote: 70,7 miljard dollar
  3. Warren Buffett en Astrid Menks: 65 miljard dollar
  4. David en Julia Koch: 47,5 miljard dollar
  5. Charles en Elizabeth Koch: 47,4 miljard dollar
  6. Wang Jianlin en Lin Ning: 40,7 miljard dollar
  7. Jeff en MacKenzie Bezos: 39,7 miljard dollar
  8. Bernard Arnault en Helene Mercier: 38,7 miljard dollar
  9. Mark Zuckerberg en Priscilla Chan: 38,5 miljard dollar
  10. James en Lynne Walton: 36,2 miljard dollar

Partner Content