Tweede bank brengt basisrente naar absolute minimum

© iStock

Bank Nagelmackers verlaagt de basisrente voor een van de spaarrekeningen naar het wettelijke minimum van 0,01 procent. Daarmee Bank Nagelmackers de tweede bank die de rente verlaagt naar het absolute minimum.

Bank Nagelmackers verlaagt de basisrente op de Superior+rekening van 0,10 procent naar het wettelijke minimum van 0,01 procent. De getrouwheidspremie daalt van 0,50 naar 0,40 procent. Het is dan ook een rekening die vooral mikt op getrouwheidspremie, bevestigt de bank.

Tweede bank

Daarmee is Bank Nagelmackers, het voormalige Delta Lloyd Bank de tweede bank in ons land die naar het wettelijk minimum grijpt van 0,01 procent basisrente, na Société Générale.

Een woordvoerder verwijst naar de extreem lage renteomgeving. “Dit is prudentieel beleid. We zijn misschien wel bij de eersten, maar zeker niet de laatste”, aldus de zegsman over de stap om de basisrente te verlagen tot het wettelijk minimum. “Ter illustratie: op onze overschotten op de deposito’s die we plaatsen bij de Nationale Bank, betalen we een negatieve rente van 0,30 procent.”

10 maart is er een nieuwe bijeenkomst gepland van de Europese Centrale Bank. Voorzitter, Mario Draghi, heeft eerder al laten uitschijnen dat de kans zeer groot is dat hij zijn geldbeleid verder gaat versoepelen. Bovendien verhoogt de lage inflatie de druk op Draghi om meer munitie af te vuren. Daardoor neemt de kans alleen maar toe dat ook de grootbanken in de voetsporen gaan treden van Bank Nagelmackers en Société Generale. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content