Tientallen Vlamingen lopen premie elektrische wagen mis

© .

Tientallen Vlamingen hebben een premie van 5.000 euro misgelopen bij de aankoop van een nieuwe elektrische wagen. Dat komt door een omslachtige aanvraagprocedure bij de overheid, verduidelijkt de Vlaamse ombudsman.

Nu moet je volgens het VTM Nieuws een aanvraag indienen bij de aankoop van een nieuwe elektrische auto en dat binnen de 30 dagen. Dan moet je dat een tweede keer doen bij ontvangst van de auto. Velen mensen waren volgens Weekers te laat met die tweede aanvraag of hebben beide aanvragen gecombineerd, waardoor ze de premie hebben misgelopen.

Versoepeling procedure

De Vlaamse ombudsman vindt die procedure te moeilijk en eist een versoepeling van Vlaams minister van Energie Bart Tommelein. “Het probleem is dat er zo’n 500 mensen intussen die premie vragen en een dertigtal onder hen een premie van 5.000 euro mislopen omdat ze een document niet op tijd konden inladen”, aldus Weekers.

Weekers vraagt Tommelein om de premie alsnog toe te kennen aan de mensen die te laat waren met de aanvraag. Dat kan in principe, want op dit moment is er nog meer dan 2,4 miljoen euro aan subsidies over. Tommelein geeft toe dat de procedure te streng is en dat hij dit snel zal oplossen. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content