Santander trekt spaarrente voor grote bedragen op tot 3 procent

Santander © reuters

Santander Consumer Bank verhoogt op 20 november de rentes op haar spaarrekeningen opnieuw. Met een totale rente van 2,85 procent (basisrente plus getrouwheidspremie) blijft de bank de hoogste rente op de markt bieden voor een spaarboekje zonder voorwaarden, zo blijkt uit een overzicht op de vergelijkingswebsite Spaargids.be. Voor grote bedragen zet de bank de rente zelfs op 3 procent.

Op de Vision Plus-spaarrekening van Santander gaat de totale rente vanaf 20 november van 2,65 naar 2,85 procent. Die valt uiteen in 1 procent basisrente en 1,85 procent getrouwheidspremie. Die laatste krijgt de spaarder pas als het geld minstens twaalf maanden na storting ononderbroken op de rekening blijft staan.

Er is vanaf 20 november een nog hogere spaarrente van 3 procent mogelijk bij Santander. Maar die geldt alleen voor bedragen tussen 125.000 en 200.000 euro op de Vision Max-rekening. Staat daar minder of meer geld op, dan valt de totale rente terug tot 1,9 procent.

De vorige renteverhoging van Santander Consumer Bank dateert van eind september.

De voornaamste prijsbreker op de Belgische markt naast Santander is MeDirect. Die biedt momenteel 2,80 procent rente op een spaarrekening met maximaal 25.000 euro, en 2,55 procent op een spaarrekening zonder voorwaarden, volgens het overzicht van Spaargids.be.

De rentes die de grootbanken bieden, liggen meestal een stuk lager. ING kondigde wel een spaarrente van 3 procent aan vanaf 1 december, maar die geldt op een spaarformule waarbij er per maand maximaal 500 euro mag worden gestort.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content