Rekening bij Banca Monte Paschi bracht in 2017 het meeste op

. © BrianAJackson (iStock)

Een spaarrekening bij de Belgische tak van de Italiaanse grootbank Banca Monte Paschi bracht de Belgische spaarders het afgelopen jaar het meeste rendement op. Dat heeft spaargids.be berekend. Ook bij MeDirect waren spaarders goed af, CKV volgt op de derde plaats.

Wie op 1 januari 2016 10.000 euro op een spaarboekje stortte en er verder niets mee deed,was achteraf bekeken het best af bij de Fedeltà-rekening van Banca Monte Paschi Belgio het meeste op. De opbrengst bedraagt er 65 euro, terwijl het gros van de spaarrekeningen niet veel meer dan het wettelijk minimum van 0,11 procent opbracht, 11 euro dus.

Bij de Italianen moeten spaarders het vooral hebben van de hoge getrouwheidspremie van 0,55 procent. Al is er wel een kanttekening te maken: dezelfde rekening bracht een jaar eerder nog meer dan 137 euro op.

Het Maltese MeDirect, dat twee jaar geleden de Belgische banklicentie kreeg, volgt op de tweede plaats. Een ME3-spaarrekening met 10.000 euro bracht daar het afgelopen jaar 64,44 euro op. Op die rekening krijgen klanten wel alleen een basisrente, waardoor een roerende voorheffing betaald moet worden.

Wie er geld wil afhalen moet dat bovendien drie maanden op voorhand al melden. De kleine West-Vlaamse spaarbank CKV volgt op enige afstand met een opbrengst iets meer dan 50 euro.

Bij bekende grotere banken spant Deutsche Bank de kroon. Daar bracht een E-Fidelity spaarrekening bijna 46 euro op. Met een klassieke spaarrekingen bij Belfius, BNP Paribas Fortis, ING of KBC kwamens spaarders niet verder dan het wettelijke minimum van 11 euro.

Spaargids.be berekende ook wat de gemiddelde rekening volgend jaar zal opbrengen. In 2018 is CKV de beste keuze, met een opbrengst van 75 euro op 10.000 euro inbreng. De bank biedt volgend jaar een basisrente van 0,25 procent en een aangroeipremie van 0,50 procent. Banca Monte Paschi blijft op 65 euro en deelt de tweede plaats met de Spaanse grootbank Santander. Een Vision-plus rekening met 10.000 euro brengt daar ook 65 euro op.

De voorspellingen voor 2018 staan wel onder voorbehoud. Banken kunnen de premies aldoor aanpassen.

Partner Content