Ook ING en Argenta verhogen rente op spaarboekje

© Belga Image

ING en Argenta vervoegen het rijtje van banken die de spaarrente optrekken.

ING verhoogt vanaf 9 januari de rente op hun spaarrekeningen, meldt de bank donderdag. Bovendien lanceert ING ook een nieuwe spaarrekening (‘ING Spaarrekening’) met 0,35 procent basisrente en 0,65 procent getrouwheidspremie.

Consumenten binnen het ING Tempo Sparen-programma, die maandelijks een vast bedrag tot 500 euro op hun spaarrekening storten, kunnen binnenkort genieten van 0,70 procent basisrente en 0,70 procent getrouwheidspremie.

Daarnaast verhoogt ING ook de basisrente op het ING Groen Boekje, ING Oranje Boekje, ING Lion Premium Boekje en de ING Lion Deposit. Voor die spaarproducten gaat de rente van 0,01 procent basisrente en 0,10 procent getrouwheidspremie naar 0,40 procent basisrente en 0,10 procent getrouwheidspremie.

Argenta

Ook Argenta kondigt een renteverhoging op het spaargeld aan, die vanaf 1 februari volgend jaar wordt doorgevoerd.

Concreet verhoogt Argenta Spaarbank de rente op de e-spaar en Maxirekening bestaande uit 0,35 procent basisrente en 0,25 procent getrouwheidspremie.

Daarnaast herlanceert Argenta vanaf 1 februari de Groeirekening, met een hogere getrouwheidspremie voor klanten die op langere termijn een bedrag willen sparen. Het rendement van deze rekening bedraagt 0,15% basisrente en 0,75% getrouwheidspremie. Klanten kunnen maandelijks een bedrag tot 500 euro op deze rekening storten.

Sinds de ECB de beleidsrente opnieuw heeft verhoogd, kondigde de ene na de andere Belgische bank aan dat ze de rente op hun spaarboekjes gaan verhogen, al zijn ze nog niet allemaal overstag gegaan.

Na de grootbanken Belfius en KBC, kwamen ook al vdk bank, Triodos en Deutsche Bank, Crelan en AXA met de aankondiging van een hogere vergoeding voor spaarders. ING en Argenta sluiten nu aan in dat rijtje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content