Ook Belfius verlaagt rente naar wettelijk minimum

© Belga

Na BNP Paribas Fortis heeft nu ook Belfius de rente op de klassieke spaarrekeningen naar het wettelijke minimum van 0,11 procent teruggebracht. Dat meldt de staatsbank in een persbericht.

Belfius geeft op zowel de Spaarrekening als de Getrouwheidsspaarrekening voortaan nog 0,01 procent basisrente en 0,10 procent getrouwheidspremie. Voordien was dat 0,05 plus 0,10 procent bij de Spaarrekening en 0,05 plus 0,20 procent bij de Getrouwheidsspaarrekening.

De Belfius Spaarrekening+ behoudt een basisrente van 0,05 procent, maar de getrouwheidspremie zakt van 1,15 naar 1 procent.

Ook in de tarieven voor de kasbons en termijnrekeningen knipt Belfius. De rente bij een looptijd van 1 jaar halveert van 0,10 naar 0,05 procent. Op vijf jaar gaat het van 0,60 naar 0,45 procent en op tien jaar van 1,20 naar 1 procent.

Net als BNP Paribas Fortis verwijst ook Belfius naar het aanhoudende lagerentebeleid van de Europese Centrale bank (ECB). Belfius wijst in het persbericht op ‘een ruime waaier aan alternatieve beleggingsproducten die een hoger rendement kunnen bieden’. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content