Olieprijzen zitten in de lift, maar benzine wordt goedkoper

© iStock

De prijs van ruwe olie gaat omhoog. Dat is slecht nieuws voor wie stookolie wil aanslaan. Aan de pomp wordt benzine dan weer goedkoper.

Goede cijfers over de Amerikaanse economie en herstellende beurzen trekken de olieprijs mee omhoog.

In de vroege handel kostte een vat olie van de Noordzeesoort Brent 47,94 dollar: 38 cent meer dan de vorige dag. De prijs voor een vat Amerikaanse West Texas Intermediate-olie steeg 50 cent tot 43,06 dollar.

De olieprijs ging de voorbije dagen in stijgende lijn, nadat die tot het laagste niveau in jaren was gezakt wegens zorgen om de Chinese economie. De sterker dan verwachte groei van de Amerikaanse economie in het tweede kwartaal en herstellende beurzen stutten evenwel de olieprijs.

Goedkopere benzine

Uit cijfers van de federale overheidsdienst economie blijkt dat benzine tanken zaterdag goedkoper wordt, terwijl de prijs van stookolie stijgt.

De maximumprijs voor benzine 95 bedraagt dan 1,3720 euro per liter, een daling met 4 cent per liter. Voor benzine 98 is dat 1,4530 euro, of een daling met 4,1 cent per liter.

Wie meer dan 2.000 liter huisbrandolie koopt, betaalt vanaf zaterdag maximaal 0,5139 euro per liter, een stijging met 2,17 cent per liter.

(Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content