Mobiel bankierende Belgen beheren hun geld beter

© iStock
Niels Saelens Redacteur Trends.be & Moneytalk.be

Acht op de tien Belgen die mobiel bankieren, zeggen dat ze hun geld daardoor beter kunnen beheren. Dat blijkt uit een onderzoek van ING International.

43 procent van de Belgen die een mobiel apparaat hebben, doet aan mobiel bankieren. Vooral jongeren grijpen vaker naar hun smartphone om hun financiën te beheren.

Uit het ING International Survey blijkt dat zes op de tien 25- tot 34-jarigen die een smartphone of tablet hebben, mobiel bankieren. Bij de 55-plussers is dat drie op de tien. Wie mobiel bankiert, bankiert vaak. 71 procent van de Belgen doet dat verschillende keren per week.

Mobiel bankierende Belgen beheren hun geld beter

55 procent van de Belgen die niet mobiel bankieren, heeft vragen over de veiligheid van het systeem. Drie op de tien vinden dat ze via andere kanalen – bijvoorbeeld een pc – over voldoende mogelijkheden beschikken om hun bankzaken te regelen.

De mobiele toestellen zullen de pc niet gauw van de troon stoten. Slechts 31 procent van de respondenten die hun geld beheren via een mobiel toestel, bankiert minder met de pc.

Betaal-app nog niet ingeburgerd

Opvallend is dat de betaal-app nog niet ingeburgerd is in België. Slechts twee op de tien bezitters van een smartphone of een tablet maakten er al gebruik van. Net zoals bij mobiel bankieren spelen twijfels over de veiligheid de applicatie parten. De helft van de eigenaars van een mobiel toestel heeft vragen over de veiligheid van zo’n app, en 12 procent vindt ze niet gemakkelijk. Een derde van alle ondervraagden denkt wel dat ze het komende jaar de applicatie een kans geven.

Cash verliest aan populariteit. 47 procent van de Belgen gebruikt minder cash dan vorig jaar en 42 procent denkt in het komende jaar minder contant geld te gebruiken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content