Meer dan half miljoen transacties met Bancontact-app

© BELGA

Ruim een jaar na de lancering van de Bancontact-app voor mobiele betalingen tot 250 euro, werden al een half miljoen transacties geregistreerd. Dat meldt Bancontact/Mister Cash donderdag.

De smartphone-app werd in mei vorig jaar gelanceerd. De betaling gebeurt via het scannen van een QR-code (Quick Response-code) en het ingeven van de pincode.

Volgens Bancontact/Mister Cash hebben al 1,5 miljoen mensen de app geactiveerd en gebeurt al een op de veertig (of 2,5 procent) van het totale aantal “online”-betalingen met Bancontact via de app.

App bij 150 handelaars

“Hoewel we nog aan het begin van de lancering staan, is het gebruik van de Bancontact-app toch al meteen significant. Bovendien merken we dat gebruikers die de eenvoud van mobiel betalen hebben gesmaakt, het product consequent verder blijven gebruiken”, zegt Bancontact-CEO Kris De Ryck in een persbericht.

De app is momenteel beschikbaar voor 15 miljoen mensen die een betaalkaart hebben van Bancontact/Mister Cash. Zij kunnen met de app betalen bij meer dan 150 handelaars. Dat aantal zou de komende maanden fors moeten toenemen, waarbij de app ook in fysieke winkels zijn intrede zal doen, na een proefproject in een Delhaize-winkel.

Bij bijvoorbeeld Colruyt is betalen met de smartphone al langer mogelijk, maar die keten werkt niet samen met Bancontact (wel met SEQR). (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content