Lage rente blijft de spaarders teisteren

© iStock
Niels Saelens Redacteur Trends.be & Moneytalk.be

Na BNP Paribas Fortis verlagen ook ING, Triodos en NIBC Direct de rente op de spaarboekjes. Bij ING flirt de basisrente met de minimumgrens van 0,01 procent.

Vanaf 27 april verlaagt ING de basisrente van het Oranje Boekje en de Lion Premium Boekje naar 0,05 procent (voorheen 0,10 %). De bank zet ook het mes in de getrouwheidspremies van de twee spaarrekeningen. Ze verlaagt die van het Oranje Boekje van 0,60 naar 0,50 procent en die van het Lion Premium Boekje van 0,80 procent naar 0,65 procent.

De getrouwheidspremies van het Groen Boekje en de Lion Deposit blijven ongewijzigd. De bank verlaagt wel de basisrentes van die spaarboekjes naar 0,10 procent.

Triodos

Triodos heeft de rentes van haar spaarrekeningen gisteren gewijzigd. Ze heeft de basisrente op de Triodos spaarrekening verlaagd naar 0,10 procent. De getrouwheidspremie (0,10 %) blijft onaangeroerd.

Ook de basisrente op de Triodos spaarrekening Plus is verlaagd van 0,25 naar 0,15 procent voor stortingen vanaf 25.000 euro en minder dan 75.000 euro. De getrouwheidspremie blijft 0,10 procent. Die mag wettelijk niet dieper zakken.

NIBC Direct

Lage rente blijft de spaarders teisteren

Ook NIBC Direct wijzigt vanaf 28 april de rente naar aanleiding van de gewijzigde marktomstandigheden. Ze zet het mes in de basisrente van de spaarrekening ( van 1 naar 0,90 %) en de Flex rekening ( van 1,125 naar 1,05 %).

De getrouwheidspremie bij de NIBC Direct Spaarrekening blijft 0,10 procent. De bank knipt wel in de premie van de getrouwheidsrekening. Ze verlaagt die van 1,30 naar 1,20 procent. De basisrente blijft ongewijzigd op 0,10 procent.

Spaarders zoeken rendement

Spaarders blijven niet bij de pakken zitten en zoeken naar beter renderende spaarrekeningen. Dat zegt Patrice Dutranoit, de oprichter van Bankshopper.be. “We zien dat de consumenten massaal onze spaartest afleggen sinds de recente renteverlagingen.” Momenteel hebben meer dan 250.000 mensen de test afgelegd.

“Veel spaarders stappen over naar internetbanken die een hoger rendement bieden, zoals PSA Bank en Medirect”, zegt Dutranoit.

Bij PSA Bank krijgen de klanten 0,50 procent basisrente en 1,5 procent getrouwheidspremie bij de Distingo Plus rekening. Medirect geeft de spaarders een totaal rendement van 1,80 procent bij een getrouwheidsrekening.

Sinds kort is er een nieuwe speler op de markt, Nemea, die de spaarder een stuntrente van 4 procent bruto op een termijnrekening biedt. Bankshopper.be heeft de bank niet opgenomen in de spaartest omdat ze geen spaarrekening aanbiedt.”Bovendien vermelden wij Nemea niet op de site omdat ze geen Belgisch bijkantoor heeft en niet de Nederlandse taal hanteert”, besluit Patrice. (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content