Kerstshoppen op de valreep doe je zo

© iStock
Niels Saelens Redacteur Trends.be & Moneytalk.be

Nog geen kerstgeschenk gevonden voor je vrienden of familie? Wij geven enkele tips hoe je op de valreep het ideale cadeau kan vinden voor onder de kerstboom.

Wie op de valreep nog kerstcadeaus moet kopen, hoeft daarvoor de deur niet uit. “Maar wie online winkelt houdt best de levertijd in de gaten”, waarschuwt Alexander Willemsen, de managing director van Scito Media. “Geeft de webshop daarover geen informatie geeft, google dan of je hetzelfde product vindt bij een andere webshop die wel info geeft over de levertijd.”

Wie online winkelt houdt best de levertijd in de gaten”

Vind je daar nergens informatie over, dan kan je hetzelfde geschenk bij verschillende webwinkels bestellen. Daarbij is het belangrijk na te gaan of je het artikel mag retourneren. Bovendien kunnen de verzendingskosten de prijs stevig doen aandikken. Ben je bereid meer te betalen, dan kan je kiezen voor een expresslevering.

Ook voor wie tijdens de kerstperiode moet werken en niet naar de winkel kan, kunnen webwinkels soelaas brengen. Zo werken Bol.com en Collishop met afhaalpunten. “Na je werk kun je snel even naar de winkel of bpost gaan om je geschenk op te pikken. Maar ook hier moet je rekening houden met de levertijd”, adviseert Willemsen. Ten slotte kan een bezoekje aan kortingssites zoals Groupon, Travelbird of Outspot de aankoopprijs van je cadeau stevig drukken.

Toch te laat?

Als het toch te laat is om een kerstcadeau te kopen, schenk dan een cadeaubon. Willemsen: “Zo’n bon doet het altijd goed en je krijgt die dikwijls onmiddellijk via e-mail toegestuurd. Bovendien kun je met een cadeaubon zeer creatieve cadeaus schenken, zoals een dagje skydiven.”

Er zijn nog andere oplossingen als je met een strak budget de kerstperiode moet doorkomen. Je kunt bijvoorbeeld werken met een zelfgemaakte tegoedbon. “Dat is origineel, gemakkelijk en budgetvriendelijk”, aldus Willemsen. “Zo kan je iemand een bon schenken om drie keer zijn wagen te wassen.”

Creatievelingen kunnen zelf een cadeau maken. Ook op tweedehandssites kun je snel en eenvoudig mooie deals op de kop tikken. “Bel meteen de bieder op, wie weet kun je het geschenk meteen wel ophalen. Je kunt een hoop besparen en je recycleert”, besluit Willemsen. Meer tips en kortingen vind je op goedkoop.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content