KBC verlaagt spaarrente

© belga
Niels Saelens Redacteur Trends.be & Moneytalk.be

KBC heeft de schaar gezet in de spaarrentes. De bank wijzigt de rentes van zowel de gewone spaarrekening als de Start2Save-rekeningen.

Steeds meer banken verlagen de spaarrente. Zo ook KBC. “Het ECB-beleid van de laatste jaren heeft ervoor gezorgd dat de rentevoeten in de eurozone op een historisch dieptepunt staan. Als gevolg daarvan ziet KBC zich genoodzaakt de rente op zijn spaarrekeningen aan te passen”, meldt het persbericht van de bank.

KBC verlaagt de basisrente van de spaarrekening van 0,15 procent naar 0,10 procent. De getrouwheidspremie blijft ongewijzigd op 0,10 procent. Een spaarvergoeding van 0,2 procent is momenteel de laagste van België.

Bij KBC-Start2Save en KBC-Start2Save4 gaat de getrouwheidspremiest voor de bijl. Die gaat van 0,75 procent naar 0,50 procent. KBC laat de basisrente onaangeroerd.

De bank benadrukt dat een klassieke spaarrekening vooral geschikt is als buffer om op korte termijn liquide middelen ter beschikking te hebben. “Wie een kapitaal wilt uitbouwen doet beter een beroep op de getrouwheidsrekeningen”, zegt de bank.

Onder andere BNP Paribas, Fintro, en Fortuneo hebben de spaarrente al verlaagd. Kleine banken in Duitsland en Denemarken rekenen de spaarders een rente aan. In Nederland sluit Rabobank geen negatieve rente uit. In België is een negatieve spaarrente bij wet verboden. (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content