KBC maakt jongerenapp met chatbot

© BELGA

KBC lanceert een nieuwe jongerenapp. De blikvanger van K’Ching, zoals de app heet, is een chatbot, een geautomatiseerde gesprekspartner.

Met K’Ching zullen jongeren overschrijvingen kunnen uitvoeren en geld kunnen opnemen aan een KBC-automaat zonder bankkaart, schrijft De Tijd. In een later stadium komt daar Mobile Pay bij. Daarmee kun je zonder bankkaart of kaartlezer betalen op internet of in winkels.

Opvallend aan de nieuwe app, gericht op 12- tot 25-jarigen, is een chatbot van de eerste generatie. Via een aantal kernwoorden kan de gebruiker vragen stellen. ‘Dankzij artificiële intelligentie zal de gebruiker op korte termijn actief kunnen converseren met de app’, klinkt het bij de bank.

De jongere kan K’Ching personaliseren met kleurrijke thema’s die elk een eigen ‘buddy’ hebben. Die buddy helpt de jongere met zijn verrichtingen en deelt tips voor geldzaken. Minderjarigen hebben de toestemming van hun ouder of voogd nodig voor ze de app mogen gebruiken.

KBC zegt de eerste bank in België en Europa te zijn die speciaal voor jongeren een app ontwikkelt en lanceert. De app werd ontwikkeld in nauwe samenwerking met Internet Architects voor het concept en met Cartamundi Digital voor de verschillende thema’s. (JVL)

K’Ching is vanaf vandaag beschikbaar voor KBC-klanten in de App Store en in de Play Store. CBC-klanten moeten nog even wachten tot november en KBC Brussels krijgt een eigen versie in de loop van 2017.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content