Hoger remgeld tandarts uitgesteld

© BELGA

Wie regelmatig een bezoek brengt aan de tandarts, zou vanaf dit jaar minder remgeld moeten betalen dan iemand die dat zelden doet. Maar de nieuwe terugbetalingsregeling is voor de tweede keer uitgesteld.

De regeling moest normaal vanaf 1 januari gelden, maar werd een eerste keer uitgesteld tot 1 februari. Nu heeft De Tijd vernomen dat de nieuwe terugbetalingsregels voor onbeperkte tijd zijn uitgesteld. Door mensen die een tandartsbezoek mijden meer zelf te laten betalen, wil de overheid preventie aanmoedigen.

Het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering (Riziv) heeft aan de krant laten weten dat de wettelijke procedure langer duurt verwacht. “De streefdatum van 1 februari 2016 is daardoor niet meer haalbaar.” Het voorstel voor de nieuwe wet komt binnenkort wel op de agenda van de ministerraad. “We willen de regeling zo snel mogelijk in werking laten treden.”

Tandartsen zagen in de afgelopen maanden het aantal afspraken gevoelig stijgen. Patiënten wilden nog snel een raadpleging opdat ze dit jaar zouden kunnen profiteren van de nieuwe regeling. (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content