Europese banken lenen meer geld uit

© iStock

Europese banken hebben in februari meer leningen verstrekt aan consumenten en bedrijven dan in de voorgaande maand. De kredietverlening steeg daarbij in het sterkste tempo sinds eind 2011, blijkt uit cijfers die de Europese Centrale Bank (ECB) dinsdag heeft gepubliceerd.

Consumenten en bedrijven in de eurolanden kregen vorige maand 0,9 procent meer krediet dan in januari. Die toename volgde op een plus van 0,6 procent in de eerste maand van 2016. De leningen aan huishoudens namen in februari met 1,6 procent toe. Aan bedrijven werd bijna 1 procent meer krediet verstrekt.

Europese banken lenen meer geld uit
© ECB

De ECB probeert al lange tijd de kredietverlening in de eurozone aan te jagen, in de hoop dat op die manier ook de inflatie en de economische groei een impuls kunnen krijgen. In dat verband werden de belangrijkste rentetarieven in de eurozone eerder deze maand nog verder verlaagd en werden andere stimuleringsmaatregelen verder uitgebreid.

Zo verlaagde de ECB de depositorente van -0,3 naar -0,4 procent. Daarnaast daalde de basisrente van 0,05 naar 0 procent. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content