Essent: ‘De prijs van energie is sterk gedaald door de liberalisering van de markt’

© iStock

“Zoals regelmatig herhaald en bewezen zijn niet de energieleveranciers, maar wel verscheidene maatregelen van de overheid de reden dat de energiefactuur stijgt”, zo reageert de energieleverancier Essent op de aanklacht van de nieuwssite Apache. Die beweert dat energieleveranciers de duurste producten opdringen aan de consumenten.

Het verwijt van misleiding vliegt heen en weer tussen nieuwssite Apache en energieleverancier Essent. In het artikel met als titel “Te hoge energietarieven: massale misleiding” noemde Apache donderdagmiddag onder meer Essent als een van de leveranciers die er alles aan doet om de consument duurdere tarieven aan te rekenen dan nodig.

Overheidsmaatregelen

“De prijs van energie is sterk gedaald door de liberalisering van de markt. Het is ook nog nooit zo gemakkelijk geweest om een contract aan te passen of van leverancier te veranderen”, zegt Essent en het bedrijf verwijst naar een mededeling op zijn website in november dat de energieprijs daalt: “Essent.be vermeldt in dat bericht letterlijk dat het een ideaal moment is om je energiecontract te herbekijken”, stelt het persbericht. “Hierbij geeft essent.be ook al aan dat de factuur helaas zal stijgen door maatregelen van de overheid.”

Essent ontkent dat het een strategie zou hanteren om klanten op slapende producten te houden. De informatie op Apache.be over Essent 500, over het document “C@re en domiciliëring” en het “Document Product Change aan callcenter medewerkers” zijn alle drie volgens Essent achterhaald. “Vandaag vraagt essent.be aan call center agents niet meer om actief na te gaan of er bij de klant de voorbije 12 maanden geen productwijziging was als voorwaarde om een contract break toe te kennen.” Ook het product “Vooraf” is volgens Essent op een misleidende manier voorgesteld in het artikel van Apache.

Het bedrijf zegt dat het deze informatie aan de auteur van het artikel heeft bezorgd, “maar deze koos ervoor om het samen te vatten in een kort statement van essent.be onderaan het artikel, in plaats van de verkeerde veronderstellingen en associaties te corrigeren.” (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content