Crelan volledig Belgisch

© BELGA

De bank Crelan is volledig in Belgische handen. Het beslissingsniveau ligt volledig in België en dat is goed voor een bank die dicht bij haar klanten wil staan”, zegt CEO Luc Versele.

De bank Crelan is volledig in Belgische handen. Ruim een jaar nadat was bekendgemaakt dat de Franse aandeelhouder Crédit Agricole zijn belang van 50 procent zou verkopen aan de Belgische aandeelhouders, is de operatie afgerond. Dat heeft Crelan donderdag bekendgemaakt.

Coöperatief kapitaal

De Nationale Bank keurde de aandelentransactie goed op voorwaarde dat Crelan het eigen vermogen met 200 miljoen euro zou verhogen. Dat lukte dankzij een campagne voor het ophalen van coöperatief kapitaal.

Crelan is nu volledig in handen van de Belgische coöperatieve Kassen Lanbokas, Agricaisse en de Federatie van de Kassen van het Landbouwkrediet.

“Crelan is nu een 100 procent Belgische bank met een 100 procent coöperatieve verankering. Het beslissingsniveau ligt volledig in België en dat is goed voor een bank die dicht bij haar klanten wil staan”, zegt CEO Luc Versele in een persbericht.

Crelan ontstond in 2011 na de overname van Centea door Landbouwkrediet. Tot de groep behoren ook Europabank en onlinebank Keytrade Bank. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content