Brooddozen en energiebesparende app’s kopen met ecocheques

© BELGA

De Nationale Arbeidsraad (NAR) wil de lijst met producten die je kan kopen met ecocheques uitbreiden. Er wordt onder meer gedacht aan brooddozen en energiebesparende applicaties.

Volgens de NAR passen brooddozen en energiebesparende applicaties in de strijd tegen verspilling. Nog op de shortlist staan: houtkachels, ecologische antikalktoestellen, opbergdozen in recycleerbaar plastic, schoenen gemaakt uit natuurlijke materialen en een digitaal abonnement op een krant of magazine. Al staat nog geen enkele wijziging vast. Dit jaar wordt er nog niets veranderd, benadrukt De Standaard.

Op 1 juni 2015 werd de lijst al eens uitgebreid met onder meer een ruimere gamma van huishoudelijke toestellen en tweedehandskledij. Daarnaast kan je de cheques ook gebruiken voor de plaatsing, herstelling of onderhoud van de producten die in de lijst staan.

Elektronische ecocheques

Sinds begin dit jaar zijn de ecocheques ook elektronisch beschikbaar. Bedrijven kunnen nog kiezen voor een gemengd systeem van zowel papieren als elektronische ecocheques. Maar het is de bedoeling dat de papieren cheques op termijn verdwijnen. Volgens minister van Sociale Zaken Maggie De Block kan een volledige overschakeling naar elektronische cheques onze economie 41 miljoen euro opleveren.

In 2014 werden 24,79 miljoen ecocheques verdeeld, met een totaalwaarde van 202 miljoen euro. (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content