BNP Paribas Fortis maakt zichtrekening duurder

© reuters

BNP Paribas Fortis verhoogt op 1 februari 2017 de beheerskosten van de zichtrekeningen.

Dat meldt de website Spaargids, wat intussen door de bank zelf bevestigd werd.

Klanten met een Comfort Pack zullen vanaf februari 3 euro per maand betalen, een stijging met 0,4 euro. Wie een Premium Pack heeft, ziet de maandelijkse bijdrage een halve euro stijgen tot 6,25 euro.

Wie een klassieke zichtrekening heeft – met een lagere kost maar zonder opties zoals een bankkaart in de prijs – betaalt dan 1,25 euro in plaats van 1 euro per maand.

Volgens de woordvoerster van BNP Paribas Fortis was het voor de twee packs al van 2008 geleden dat de tarieven omhoog gingen en gaat het om een lichte tariefaanpassing. Ze wijst er ook op dat met het bonusprogramma van beide packs, de klant geld kan terugverdienen met transacties.

BNP Paribas Fortis-topman Max Jadot zei eind augustus dat zijn bank aan duurdere bankdiensten denkt om het toekomstig verlies aan rente-inkomsten onder invloed van de lage rentestanden te compenseren. Maar de woordvoerster wijst naar andere elementen voor de prijsstijging. “Jaarlijks zijn er wel een aantal tariefaanpassingen, maar het zijn niet altijd dezelfde producten. Hier hebben we de analyse gemaakt dat het al heel wat jaren geleden was, en we kijken naar wat in de markt gebeurt.”

Verscheidene banken hebben al hogere tarieven aangekondigd voor een aantal diensten vanaf 1 januari 2017. Menig topbankier wees er dit jaar reeds op dat door de lage rente de rente-inkomsten, hun belangrijkste inkomstenbron, onder druk zullen komen. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content