Beste spaarboekje brengt 10 keer meer op dan het slechtste

© iStock
Niels Saelens Redacteur Trends.be & Moneytalk.be

Kritisch spaarrekeningen vergelijken is nog nooit zo voordelig geweest. Het beste spaarboekje brengt maar liefst tien keer meer op dan het slechtste.

Spaarrekeningen vergelijken loont de moeite, dat blijkt uit een analyse van de financiële vergelijkingssite Bankshopper.be. Het rendement bij de ene spaarrekening kan tien keer hoger liggen dan bij de ander. En het verschil tussen de spaarformules blijft toenemen. Veel banken verlagen de spaarvergoedingen nu het soepele geldbeleid van de ECB van start is gegaan.

Bankshopper.be gebruikt een voorbeeld om haar analyse te staven. Stel dat op 1 april 2015 een bedrag van 20.000 euro op een spaarrekening wordt geplaatst voor een periode van 12 maanden en dat de rente niet zal stijgen of dalen in diezelfde periode.

De beste spaarformule op dit moment – Distingo Plus van PSA Bank – zou 400,92 euro opleveren. Dat is het tienvoud van de spaarrekeningen met de laagste vergoeding. De klassieke spaarboekjes van KBC en Belfius (die onlangs hun spaarvergoedingen hebben verlaagd) zouden garant staan voor een rendement van 40,09 euro.

Kosteloos veranderen van bank

“De meeste banken bieden verschillende spaarboekjes aan die, afhankelijk van je spaargedrag, anders renderen. Spaarders kunnen drie keer per jaar een bedrag van minstens 500 euro van de ene naar de andere rekening overschrijven, zonder kosten”, meldt de site. Ze legt er de nadruk op dat de opgebouwde getrouwheidspremie niet verloren gaat.

Uit een rondvraag van Bankshopper.be blijkt dat weinig spaarders een beroep doen op de mogelijkheid om van bank te veranderen. Via de site kan je de spaartest doen om na te gaan welke spaarformule op je lijf geschreven staat. (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content