Banken dicht op donderdag 21 juli, maar niet op vrijdag

© istock

De deuren van de bankkantoren blijven gesloten tijdens de Nationale Feestdag, maar van een verlengd weekend is geen sprake.

Op donderdag 21 julivindt in België de Nationale Feestdag plaats. Die wettelijke feestdag betekent dat de meeste werknemers in ons land die dag niet moeten gaan werken. Dat betekent ook dat de deuren van de bankkantoren die dag gesloten blijven.

Bankenfederatie Febelfin had begin deze week iedereen aangeraden om tijdig zijn voorzorgen te nemen. Wie dat niet niet heeft gedaan, kan eventueel vrijdag nog naar de bank. Op vrijdag 22 juli zijn de banken open, van een verlengd weekend – de zogenaamde brug – is dit jaar geen sprake.

De bankautomaten en het bankieren via pc, tablet en smartphone blijven op donderdag 21 juli uiteraard wel werkzaam. U kunt bijgevolg al dan niet via uw pc, smartphone of tablet met de kaart betalen, transacties uitvoeren, en cash geld afhalen aan de automaten.

Wie geld moet overschrijven naar een andere bank moet met een dag vertraging rekening houden. De bank van uw leverancier (of andere begunstigde) ontvangt uw overschrijving in normale omstandigheden een (bankwerk)dag nadat uw eigen bank die transactie heeft uitgevoerd. Door de Nationale Feestdag zal uw betaling evenwel een dag later gebeuren. Concreet gesteld: als u uw overschrijving pas op woensdag (in de loop van de dag) doet, ontvangt de begunstigde het bedrag niet op donderdag, maar wel pas op vrijdag.

De andere wettelijke feestdagen waarop de deuren van de bankkantoren later op het jaar dicht blijven, zijn: maandag 15 augustus (O.L.V. Hemelvaart), dinsdag 27 september (banken gesloten enkel in de gemeenten die onder de bevoegdheid van het Frans taalgebied ressorteren – in Brussel blijven de open), dinsdag 1 november (Allerheiligen), vrijdag 11 november (Wapenstilstandsdag) en maandag 26 december (Tweede Kerstdag). (BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content