Argenta verhoogt spaarrente tot 2,55 procent

© Belga

Argenta trekt de rente op een van zijn spaarboekjes vanaf maandag op. Dat kondigt de bank-verzekeraar vrijdag aan. Het klassieke spaarboekje laat Argenta weliswaar ongemoeid.

Eerder deze week kondigde Belfius als eerste van de vier grootbanken een nieuwe stap richting hogere spaarrente aan, met een verhoging vanaf november. Nu volgt middelgrote speler Argenta. Enkele kleine banken hadden eerder al hun spaarders meer rendement geboden.

De rente gaat hoger op Argenta’s Groeirekening. Bij dat spaarboekje gaat de getrouwheidspremie van 1,5 procent naar 1,8 procent terwijl de basisrente op 0,75 procent blijft. De totale rentevoet klimt zo 0,3 procentpunt tot 2,55 procent. Het gaat niet om een klassieke spaarrekening: spaarders kunnen er tot 500 euro per maand mee sparen.

Bij Argenta’s klassieke e-spaar en Maxirekening verandert er niets. Ze bieden 0,85 procent rente, waarvan 0,50 procent basisrente. Ook bij de Getrouwheidsrekening blijft alles bij het oude. De rekening zonder stortbeperkingen, die mikt op spaarders die hun centen langer kunnen missen, blijft 1,25 procent bieden, waarvan 1,10 procent getrouwheidspremie.

Een getrouwheidspremie is pas verworven voor bedragen die gedurende 12 maanden na storting op de rekening blijven staan. Het tarief op het moment van storting geldt gedurende die periode.

Lees ook:

Partner Content