‘Argenta is de beste bank van 2015’

© BELGA
Niels Saelens Redacteur Trends.be & Moneytalk.be

Voor de vijfde keer op rij hebben de bezoekers van de vergelijkingswebsite bankshopper.be Argenta verkozen tot de beste bank van het jaar. KBC is de populairste grootbank.

Naar jaarlijkse traditie heeft Bankshopper.be een zoektocht georganiseerd naar de beste bank van het jaar. De vijfde verkiezing is de meest succesvolle tot nu, zegt Patrice Dutranoit, de oprichter van bankshopper.be. Net zoals bij de voorgaande edities ging Argenta met de overwinning aan de haal. De bank- en verzekeringsgroep wordt dit jaar gevolgd door Beobank en KBC, dat zich meteen de populairste grootbank in België mag noemen. Belfius en AXA Bank sluiten de top vijf af.

Top 10:

 1. Argenta
 2. Beobank
 3. KBC
 4. Belfius
 5. AXA Bank
 6. Crelan
 7. Record Bank
 8. BNP Paribas Fortis
 9. ING
 10. Rabobank.be

Terugval internetbanken

“We zien de jongste jaren dat de middelgrote banken steevast hoog eindigen in de ranking”, vertelt zaakvoerder Patrice Dutranoit. “Ik vermoed dat dit te maken heeft met de manier waarop ze kosten noch moeite sparen om dicht bij hun klanten te staan. Maar we kunnen niet blind zijn voor de remonte van de grootbanken. Ze eindigen dit jaar allemaal netjes in de top tien, wat er ongetwijfeld op wijst dat ze, na de financiële crisis, stilaan het vertrouwen herwinnen.”

Een opvallende conclusie dit jaar is de terugval van de internetbanken. Zo telt de top tien slechts één internetbank, Rabobank.be. Onlinebanken waren lange tijd de prijsbrekers op de markt, maar door de aanhoudende lage intrestvoeten moesten ook zij dit jaar snoeien in hun rentes. Onder meer NIBC Direct en Keytrade Bank hebben de afgelopen maanden het mes gezet in hun spaartarieven.

Beste onlinebroker

Nieuw dit jaar was de verkiezing van de beste onlinebroker. In die categorie haalde Bolero, een onderneming van de KBC-groep, het overtuigend. Keytrade Bank en BinckBank volgen op plaats twee en drie.

“Onlinebrokers zijn financiële instellingen die onlinebeurshandel mogelijk maken”, aldus Dutranoit. “Door de historisch lage intresten op spaarboekjes nemen steeds meer consumenten hun toevlucht tot de beurs. Vandaar dat een populariteitspoll in dat segment van de financiële instellingen zeker op zijn plaats was.”

Top 10:

 1. Bolero
 2. KeyTrade Bank
 3. Binckbank
 4. Lynx
 5. Deutsche Bank
 6. Fortuneo
 7. MeDirect
 8. DEGIRO
 9. Saxo Bank
 10. Today’s Brokers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content