6 tips om geld te sparen tijdens de kerstperiode

© iStock
Niels Saelens Redacteur Trends.be & Moneytalk.be

De kerstperiode neemt traditiegetrouw een grote hap uit het budget. Dit zijn zes tips om je uitgaven gedurende de feestelijke periode te verminderen.

1. Ga online voor je kerstaankopen

Je vermijdt niet enkel en alleen maar de winkeldrukte als je het wereldwijde web betreedt, maar je kan bovendien verscheidene producten aan een zachter prijsje vinden dan in de winkels.

2. Speel ‘Secret Santa’

6 tips om geld te sparen tijdens de kerstperiode

Bij ‘Secret Santa’ trekt iedereen van het gezin of vriendengroep één naam uit een muts. De naam die je trekt, is de persoon voor wie je een geschenk moet kopen.

Dit spel heeft twee voordelen: enerzijds moet je maar voor één persoon een cadeau kopen en anderzijds spreek je met iedereen een vast budget af.

3. Gebruik een winkellijst

Zelfs tijdens de kerstaankopen kan een winkellijst je behoeden voor impulsieve aankopen. Winkels zetten alles in het werk om je verscheidene producten, die je niet nodig hebt, aan te smeren.

4. Gooi geen voedsel weg

6 tips om geld te sparen tijdens de kerstperiode

Veel gezinnen slaan een grote voorraad voedsel in om een geslaagd kerstdinner op tafel te zetten. Maar dat wil niet zeggen dat je sanderdaags niet nogmaals kan genieten van het menu als je eten over hebt.

Deze site helpt je bepalen hoeveel voedsel je moet kopen als je mensen uitnodigt.

5. Smeed familiebanden online

Kan je een bepaald familielid niet bezoeken tijdens de kerstperiode omdat hij of zij bijvoorbeeld in het buitenland woont, gebruik dan communicatiemiddelen die online beschikbaar zijn zoals Skype. Zo spaar je al snel enkele euro’s op je gsm-of telefoonreking.

6. Maak zelf geschenken

Door zelf geschenken te creëren geef je je cadeaus een persoonlijke touch terwijl je geld spaart. Geen inspiratie? Dan kan je internet afschuimen om ideeën op te doen. (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content