Reistip: neem extra euro’s mee naar Griekenland

© reuters

Voor wie naar Griekenland met vakantie gaat, bereidt zich volgens bepaalde reisorganisaties best voor op lege geldautomaten.

Ondanks de Griekse crisis en de mogelijke gevolgen daarvan worden nog volop vakanties geboekt naar Griekenland. Daar blijkt op het eerste gezicht niets op tegen, maar reisorganisaties krijgen wel steeds vaker vragen over bezorgde toeristen die zich afvragen wat er kan gebeuren wanneer het land over de kop gaat tijdens hun vakantie.

De ANVR, de Nederlandse reisbrancheorganisatie, blijft voorlopig op haar hoede wat de waarschuwingen voor de gevolgen van een mogelijke ‘Grexit’ betreft.

‘We houden de situatie nauwgezet in de gaten’, aldus een woordvoerster van ANVR in een interview met de Nederlandse krant Het Financieele Dagblad (FD) “Misschien komt het zo ver dat de euro wordt ingewisseld voor een nieuwe munt, misschien komt het hele land stil te liggen, maar het hotel blijft wel staan en het strand verdwijnt ook niet,” zegt ze.

Cash en verzekering

Maar toch één tip: ‘neem wat extra contant geld mee voor het geval er geen geld meer uit de pinautomaat komt.’ Volgens de De Nederlandse reisorganisatie kun je voor je vertrek bovendien maar beter een goede reis- en annuleringsverzekering nemen. Een dergelijke annuleringsverzekering is wenselijk om eventuele schade te claimen als er bijvoorbeeld massaal wordt gestaakt in het land.

Ook de woordvoerder van de De Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB raadt vakantiegangers aan om wat extra geld mee te nemen. De ANWB wijst er wel op dat er op dit moment geen reden tot ongerustheid is.

Griekenland heeft toeristen broodnodig

Volgens cijfers van de Griekse centrale bank kreeg het land in 2014 22 miljoen toeristen op bezoek, wat overeenstemt met een toename met 23 procent in vergelijking met een jaar eerder. Griekenland heeft de toeristen letterlijk broodnodig, want de toeristische sector is goed voor 17 procent van het Griekse bbp.

(FD/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content