Recordbedrag aan zwart geld geregulariseerd

© Thinkstock

In ons land bestaat sinds 2006 een permanent systeem waarbij berouwvolle belastingzondaars met hun zwart of grijs geld boven water kunnen komen om het te witten.

Vorig jaar werd een recordbedrag van 548 miljoen euro aan zwart geld geregulariseerd. Om dat geld te witten legden de betrokken belastingzondaars meer dan 150 miljoen euro aan belastingen en boetes op tafel. Dat melden verschillende kranten.

Aangiftes

In ons land bestaat sinds 2006 een permanent systeem waarbij berouwvolle belastingzondaars met hun zwart of grijs geld boven water kunnen komen om het te witten. Van dat systeem is de voorbije jaren gretig gebruik gemaakt.

Volgens De Tijd werden vorig jaar 1.942 dossiers geregulariseerd.

Schrik

Met ruim 2.400 aangiftes was 2010 een topjaar op het vlak van aangiftes. Toen kwam zwart geld massaal boven water omdat fiscale zondaars schrik kregen nadat de Belgische fiscus een cd-rom in handen had gekregen met gegevens van een groot aantal Belgische klanten van de Zwitserse dochter van de Britse bank HSBC.

De aankondiging dat het Belgische bankgeheim zou worden opgeheven, dwong de Belgen eveneens met hun zwart geld naar boven te komen.

1,64 miljard

Sinds het begin van de fiscale regularisatie is volgens De Standaard al 1,64 miljard euro geregulariseerd. De Tijd schrijft dat al 1,85 miljard euro aan zwart geld boven water kwam.

Om dat bedrag te witten, werd sinds 2006 al voor ruim 455 miljoen euro aan belastingen en boetes betaald. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content