Vermogende Belg niet bezig met successieplanning

© iStock

Bijna zeven op de tien welgestelde Belgen is niet bezig met het opstellen van een successieplanning. Daarmee doen we het slechter dan het Europese gemiddelde

43 procent van de vermogende Europeanen is niet bezig met de erfopvolging. België doet het aanzienlijk veel slechter met 68 procent van de vermogenden die nog niets van de nalatenschappen heeft voorbereid. Dat schrijft De Tijd op basis van een Europees onderzoek van het Luxemburgse NPG Wealth Management bij 600 cliënten met een beschikbaar vermogen tussen 1 en 10 miljoen euro.

Jongeren beter voorbereid

Uit het onderzoek blijkt dat slechts 22 procent van de rijke Belgen al werk heeft gemaakt van een successieplanning. Het valt Marc Stevens, CEO van NPG Wealth Management, op dat de jongere generaties hun nalatenschap veel beter hebben voorbereid dan de oudere.

“De jongeren leven vaker in nieuw samengestelde gezinnen. Daarnaast leven de ouders en grootouders steeds langer en zien de jongeren wat de gevolgen zijn als er geen planning is uitgewerkt”, verklaart hij.

Zeven op de tien Belgen (71%) gebruiken een levensverzekering voor de erfenisplanning. Bij de welgestelden valt dat aantal terug op 4 procent. (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content