10 procent meer leefloners in België

© BELGA

Het aantal Belgische leefloners is in het eerste trimester van 2015 met 10 procent toegenomen. Dat meldt het Institut pour un Développement durable (IDD).

Het aantal leefloners is in het eerste trimester van 2015 toegenomen, zo meldt het “Institut pour un Développement durable” (IDD), een vzw die circa 20 jaar geleden werd opgericht door economen en demografen om de problematiek van duurzame ontwikkeling in Franstalig België beter op te volgen.

De vzw baseert zich voor zijn conclusies op gegevens van de POD Maatschappelijke Integratie, POD staat voor Programmatorische federale overheidsdienst.

Grootste stijging Wallonië

De stijging bedraagt voor de drie gewesten gemiddeld 10 procent tegenover de eerste drie maanden van vorig jaar. Maar in Wallonië gaat het om een stijging met 15 procent. In absolute cijfers gaat het om 54.155 personen in Wallonië, om 27.054 in Vlaanderen en om 31.988 steuntrekkers in Brussel.

Het IDD wijst er ook op dat het vooral vrouwen zijn (behalve in Vlaanderen) en 25 tot 44-jarigen die meer dan andere categorieën vertegenwoordigd zijn in de leefloonstatistieken. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content