Pensioenspaarder is weer 807 euro rijker

© BELGA
Ilse De Witte Redacteur bij Trends

De Belg met een pensioenspaarfonds werd vorig jaar gemiddeld 807 euro rijker. Dat leren berekeningen van Trends op basis van de jaarrendementen van de fondsen.

De gemiddelde pensioenspaarder had eind 2013 een potje van 10.127 euro opzij staan voor zijn oude dag. De pensioenspaarfondsen haalden in 2014 een gewogen gemiddeld rendement van 8 procent. Daardoor dikte het gemiddelde pensioenspaarvarken vorig jaar met 807 euro aan, zonder rekening te houden met eventuele bijkomende stortingen in 2014.

Er zijn wel grote verschillen in rendement tussen de fondsen. BNP Paribas B Pension Stability won in 2014 meer dan 10 procent. Accent Pension Fund haalde een jaarreturn van net geen 2 procent. Het zijn vooral kleinere pensioenspaarfondsen die vorig jaar minder sterk presteerden.

Het verschil werd vorig jaar vooral gemaakt door de beleggingen in obligaties. Wie langlopende obligaties in portefeuille durfde houden, profiteerde het meest van de verdere rentedaling. De koersen van de obligaties in portefeuille stijgen bij een dalende rente.

Lees meer tips & tricks voor pensioensparen in het magazine Trends dat donderdag verschijnt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content