In deze landen verwachten millennials dat ze moeten werken tot ze sterven

Twintiger © Istock

Veel millennials hebben er zich al bij neergelegd dat ze langer moeten werken dan hun ouders. Sommige zijn er zelfs van overtuigd dat ze zullen moeten werken tot hun laatste zucht. Dat percentage verschilt van land tot land. Een overzicht.

Millennials in ons land ontsnappen niet aan de verhoogde pensioenleeftijd van 67 jaar. Ook bij onze noorderburen zal het merendeel van de 18-tot 34-jarigen niet voor hun 67ste met pensioen kunnen gaan. In Ierland moeten de inwoners vanaf 2028 nog een jaartje langer werken dan bij ons. Het beeld is overal in Europa gelijk: de meeste regeringen verhogen vroeg of laat de pensioenleeftijd. En dat baart de Europese millennials kopzorgen. Ook elders in de wereld zit de angst er goed in dat levenslang werken de nieuwe standaard wordt.

Pessimistische millennials

Een onderzoek van Manpower Group leert dat de millennials allerminst positief zijn wanneer ze naar de toekomst kijken. Zo is 12 procent van de respondenten er niet alleen van overtuigd dat ze langer dan hun 67 jaar moeten werken, maar vrezen ze ook dat ze tot het einde van hun dagen aan de slag moeten blijven. In Japan is maar liefst 37 procent van de millennials van overtuigd dat ze moeten werken tot ze sterven. In China is 18 procent daarvan overtuigd en in Griekenland 15 procent. Het hoge percentage in Griekenland is onder meer te verklaren door de pensioenhervormingen die de regering van Tsipras onlangs heeft doorgevoerd.

In Spanje zijn de millennials veel optimistischer. Slechts 3 procent van de Spaanse millennials denkt dat ze levenslang moeten werken. In Frankrijk en Mexico is dat 8 procent. (NS)

Infographic: Some Millennials Expect To Work Until They Die | Statista

Bron: Statista.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content