Ontvang uw aanslagbiljet via internet banking

Tax-on-web, de elektronische aangifte in de personenbelasting, is sedert midden april beschikbaar met betrekking tot inkomstenjaar 2011. Voortaan is het voor particulieren mogelijk om de afrekening, het zogenaamde aanslagbiljet, online te ontvangen via hun internet banking met hulp van Zoomit.

Van de 6,6 miljoen belastingplichtigen hebben er in 2011 welgeteld 3.196.461 hun aangifte via Tax-on-web gedaan. Bovendien handelen steeds meer Belgen (7,4 miljoen abonnementen voor Internet Banking) hun bankzaken online af. De samenwerking tussen de Federale Overheidsdienst Financiën en Zoomit kadert in een gemeenschappelijke strategie om het verwerken van documenten en betalingen te vereenvoudigen voor de burger.

Zoomit – een gezamenlijk initiatief van de Belgische banken – is een gratis dienst in internet banking waarmee de consument documenten zoals facturen, creditnota’s en loonbrieven snel en gemakkelijk kan afhandelen. Via Zoomit kunt u nu ook uw aanslagbiljet online ontvangen via de beveiligde omgeving van uw internetbanking. Zowel het aanslagbiljet als het eventuele overschrijvingsformulier – als u belastingen moet bijbetalen – zijn rechtstreeks toegankelijk via internet banking. Dit betekent een aanzienlijke tijdsbesparing en een verminderde kans op fouten, zowel voor de burger als voor het ministerie van Financiën.

Johan Steenackers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content