OESO optimistischer over Belgische economie

© belga

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) verwacht forsere economische groei voor ons land.

Volgens de in Parijs gevestigde denktank neemt het Belgische bbp dit jaar toe met 1,5 procent en met 1,9 procent in 2015. Dat blijkt uit een nieuwe raming die dinsdag werd bekendgemaakt. Bij de raming van een half jaar geleden hield de denktank voor dit en volgend jaar nog rekening met een toename van het Belgische bbp met respectievelijk 1,1 en 1,5 procent.

België zou de forsere groei te danken hebben aan de export en een grotere binnenlandse vraag. Wat de werkloosheidsgraad in ons land betreft, blijft de OESO voorzichtig. De werkloosheid zou pas tegen het eind van het jaar beginnen af te nemen.

Wereldwijd rekent de OESO voor 2014 op een groei van 3,4 procent, iets minder dan de 3,6 procent die in november vorig jaar vooropgesteld werd. De groeiverwachting voor 2015 blijft stabiel op 3,9 procent. Ook de waarschuwing voor een groeivertraging binnen de groeilanden blijft gelden.

Voorts wijst de OESO op het gevaar van een daling van de inflatie in de eurozone. Die zou kunnen leiden tot deflatie, luidt het. De Europese Centrale Bank (ECB) wordt daarbij verzocht maatregelen te nemen om de inflatie dichter bij het streefdoel van 2 procent te brengen. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content