Neckermann vraagt volgende zomer toeslag voor bagage

© iStock

Touroperator Neckermann rekent vanaf volgende zomer een toeslag aan voor wie meer dan zijn handbagage meeneemt op het vliegtuig. Het is de eerste grote Belgische touroperator die ingecheckte bagage betalend maakt.

Wie volgende zomer bagage meeneemt op een vlucht van Neckermann, zal 14,99 euro per persoon en per traject moeten betalen per koffer.Dat schrijft Het Laatste Nieuws. “Wij merken dat steeds meer reizigers enkel met handbagage het vliegtuig nemen”, zegt de woordvoerder Koen Van den Bosch in een interview met de krant. Dat wil de touroperator met de nieuwe tarieven verder stimuleren. Wie enkel handbagage meeneemt, moet geen toeslag betalen. De woorvoerder benadrukt dat Neckermann de reizen volgende zomer goedkoper maakt om klanten te belonen die enkel reizen met handbagage.

Ook maaltijden betalend

Neckermann treedt daarmee in de voetsporen van de andere prijsbrekers Sunweb en Corendon. Het bedrijf maakt ook maaltijden aan boord (6,99 euro voor korte vluchten en 9,99 euro voor langere vluchten) en stoelreservering (10 euro) betalend.

“We zullen de goedkoopste blijven, zelfs met de extra kosten”, klinkt het bij Neckermann. “Minder bagage aan boord betekent minder verbruik.”

Voorlopig volgen Thomas Cook, Jetair en Sunjets het voorbeeld van Neckermann niet. “Maar het is zeer de vraag hoe lang zij dit nog kunnen volhouden in een markt waar de prijs vaak de eerste reden is bij de keuze van een bestemming”, zegt reisexperte Britta Baeke van vakblad Travel Express in het Laatste Nieuws. (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content