Meer dan een miljoen Belgen gebruiken dienstencheques

© Belga

Het aantal actieve gebruikers van dienstencheques is uitgekomen boven de kaap van het miljoen. Dat meldt de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA).

Het gebruik van dienstencheques is in het derde kwartaal van dit jaar opnieuw toegenomen, met 5,5 procent. Na 2 kwartalen van daling was het gebruik van dienstencheques in het eerste kwartaal van 2015 opnieuw gestegen (+7,1 procent gebruikte dienstencheques).

Kaap van 1 miljoen

In het tweede kwartaal van 2015 is het echter weer gedaald met 2,9 procent, om in het derde kwartaal opnieuw toe te nemen met 5,5 procent. Het aantal actieve gebruikers is nog met 3,7 procent toegenomen, tot 1.007.308.

Nochtans is het aantal erkende ondernemingen volgens de RVA sinds vorig kwartaal onder de kaap van de 2.000 terechtgekomen. Er bleven in september 1.976 ondernemingen erkend, daar waar er in december 2011 nog 2.754 waren. Die evolutie is volgens de RVA te wijten aan de “doorgedreven professionaliseringsmaatregelen van de sector en het effect van de versterkte controles”. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content