Maandelijks minder dan 5 ontvankelijke aanvragen voor fiscale bemiddeling

Sinds de oprichting van de fiscale bemiddelingsdienst in 2007 werden 136 ontvankelijk verklaarde aanvragen ingediend. Na 2,5 jaar geeft dat een gemiddelde van nog geen vijf aanvragen per maand. Toch kampte de dienst lange tijd met personeelsproblemen.

Dat blijkt uit het antwoord van minister van Financiën Didier Reynders op een parlementaire vraag van Open Vld-Kamerlid Sabien Lahaye-Battheu.

De fiscale bemiddelingsdienst werd destijds opgericht om in eerste instantie buiten de rechtbank naar een oplossing te zoeken voor fiscale geschillen. De dienst werd op 1 november 2007 opgericht, maar pas op 1 februari 2010 werden de leden van het college van de dienst officieel aangesteld.

“De medewerkers, die aan de opstarting van deze nieuwe dienst moeten meewerken, gingen pas een paar weken geleden – op 1 juni 2010 – aan de slag”, aldus Lahaye Battheu.

In totaal kwamen intussen al 183 aanvragen tot bemiddeling binnen, waarvan er 136 ontvankelijk verklaard zijn. Maar ten gronde zijn de ingediende aanvragen nog niet behandeld, meldt Lahaye Battheu nog op basis van het antwoord van Reynders.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content