Loterijspelers laten 5,5 miljoen euro winst liggen

© iStock

Spelers bij de Nationale Loterij hebben in 2014 5,5 miljoen euro winst niet opgehaald. Dat deelt de Nationale Loterij mee. Het gaat wel om een daling ten opzichte van 2012 en 2013.

In 2013 werd 5,7 miljoen niet opgevraagd, in 2012 zelfs 7 miljoen. “Spelers worden nog beter geïnformeerd over de trekking en de resultaten: via affichage, mediakanalen en digitale tools als website, Facebook, Twitter, app, enzovoort.

Succes online spelen

De daling van het bedrag aan niet opgevraagde winsten is ook mee te verklaren door het succes van online spelen waarbij de winsten, hoe klein of groot ook, rechtstreeks op de spelersrekening worden gestort”, zegt de Loterij in een persbericht.

De loterijspelers hebben vorig jaar 2 miljoen van Lotto en Super Lotto en 2,9 miljoen van Euro Millions niet opgevraagd. Meestal zijn het kleinere bedragen die niet opgehaald worden. Enkel in 2008 heeft een Jackpotwinnaar zijn Super Lotto-winst niet geïnd.

Het overgrote deel van de winst werd wel uitgekeerd: 637 miljoen euro. Dat is iets meer dan de helft van de totaalomzet van de Nationale Loterij.

De gelukkige winnaars hebben twintig weken de tijd om hun prijs op te halen. Afhankelijk van het bedrag kan je je winst innen bij de lokale krantenverkoper of bij één van de kantoren van de Nationale Loterij. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content