LGIM stemt tegen bedrijven zonder vrouw in directie

Aan de vooravond van de start van het seizoen van de algemene vergaderingen van beursgenoteerde bedrijven maakt de Britse vermogensbeheerder LGIM de genderbalans op. LGIM zal naar verwachting tegen 79 bedrijven uit de S&P 500 en de FTSE100 stemmen, omdat ze geen vrouw in het directiecomité hebben. Dat zijn er 9 meer dan in 2022.

“Er zijn voldoende bewijzen dat bedrijven waarin zowel mannen als vrouwen vertegenwoordigd zijn betere financiële prestaties leveren”, legt analist Emma Cameron uit. Ze verwijst onder meer naar een recente studie van de Equal Employment Opportunity Commission in de Verenigde Staten, die aantoont dat diverse teams meer waarde creëren op lange termijn en meer winst maken. Volgens Cameron verbreden bedrijven hun klantenbestand en beperken ze het groepsdenken door meer diversiteit in de directiecomités.

LGIM doet een beroep op de data van Refinitiv en houdt bij investeringen rekening met vier criteria gerelateerd met gender: vrouwen in de raad van bestuur, vrouwen in directiecomités, vrouwen in management en vrouwen in het personeelsbestand. Voor alle vier van die criteria vindt de vermogensbeheerder 30 procent het minimum.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content