‘Leve de midlifecrisis’

Miel Horsten, voorzitter van Renta. © .

Miel Horsten, de topman van de leasemaatschappij ALD Automotive, houdt van snelheid en vindt Nepal een van de mooiste plekken ter wereld.

Wat was uw grootste avontuur?

“Ik ben in 2007 met mijn gezin verhuisd naar Wisconsin in de Verenigde Staten, om daar de Amerikaanse vestiging van ALD te leiden. Dat was een gigantisch avontuur, omdat je alles achterlaat. De timing was ook boeiend. Binnen het jaar zat ik midden in de banken- en de autocrisis. Ik ben drie jaar in de Verenigde Staten gebleven.”

Wat had u nooit verwacht?

“Dat auto’s zo snel autonoom zouden rijden. Het zal nog wel vijftien jaar duren, maar de snelheid waarmee de technologie vooruitgaat en de maatschappij dat aanvaardt, is enorm.”

Wat is het beste boek dat u ooit las?

Into Thin Air van Jon Krakauer. Het gaat over de beklimming van de Mount Everest en wat daar allemaal kan misgaan. Ik heb zelf de tocht naar Everest Base Camp gedaan. Nepal is een van de mooiste plekken ter wereld.”

Waar droomt u van?

“Van oplossingen voor de milieuproblemen, van mobiliteit zonder CO2-uitstoot.”

Wat doet u in uw vrije tijd?

“Veel van mijn vrije tijd gaat naar mijn kinderen en ons nieuwe gezin. Daarnaast probeer ik zo veel mogelijk op reis te gaan met mijn vriendin. Op vrijdagavond probeer ik een moment in te lassen om met vrienden gitaar te spelen en van een goede fles wijn te genieten.”

Uw beste investering?

“Ik heb mezelf op mijn veertigste verjaardag een Porsche Turbo cadeau gedaan. Toen ik die wagen vier jaar later weer verkocht, bleek dat mijn beste investering ooit. Die wagen leverde een mooie meerwaarde op en tegelijk heb ik er volop van genoten. Lang leve de midlifecrisis.”

Uit welke fout hebt u het meest geleerd?

“Aan het einde van mijn periode in de VS heb ik een managementbuy-out willen doen. Dat is mislukt. In het begin dacht ik dat het vooral lag aan de tegenwerking. Uiteindelijk heb ik geleerd dat ik de oorzaak van dat falen voor een groot stuk bij mezelf moest zoeken. Het was een harde les, maar ik ben er wel een betere manager door geworden.”

Beste wijn?

“Ik heb onlangs kunnen genieten van een Château d’Yquem uit 1995 in combinatie met roquefortkaas. Ik was er compleet door weggeblazen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content