KBC wil KBC Private Equity niet kwijt

© Belga

KBC Private Equity, de durfkapitaalpoot van de KBC Groep, wordt dan toch niet afgestoten. Dat maakte de bank-verzekeraar vrijdag bekend tijdens een lunch voor investeerders in Londen.

Volgens KBC is het behoud van KBC Private Equity niet in tegenspraak met het plan dat in november 2009 werd overeengekomen met de Europese Commissie.

In november 2009 had KBC de intentie meegedeeld om KBC Private Equity stop te zetten. Er werden de voorbije maanden ook verschillende opties onderzocht en waren gesprekken met andere partijen. “Maar in de huidige marktomstandigheden bleek de verkoop van KBC PE tegen een correcte en aanvaardbare prijs niet de beste waarde creërende optie voor alle betrokken stakeholders te zijn”, luidt het in een persbericht van KBC.

De bank-verzekeraar is ervan overtuigd dat hij “meer aandeelhouderswaarde kan creëren door de portefeuille van KBC Private Equity zelf te beheren”.

KBC benadrukt dat die beslissing in overeenstemming is met het strategisch plan dat werd overeengekomen met Europa. “Dat plan staat het KBC toe desinvesteringen te doen en activiteiten af te bouwen onder de best mogelijke omstandigheden.” Volgens het afgesproken plan zou de balans van KBC op vier jaar tijd met 17 procent inkrimpen. Het nieuwe KBC zal focussen op bank- en verzekeringsdiensten in België en vijf Centraal- en Oost-Europese landen (Tsjechië, Slovakije, Hongarije, Polen en Bulgarije).”Ons desinvesteringsprogramma zit op schema”, luidt het. De risicogewogen activa zijn al met 17 miljard euro gedaald, of 44 procent van de totale doelstelling.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content